Je bekijkt de reis...

Zuid-Afrika
a
A
9 februari 2014 21:06 | Door: Birgit
Oh wat is het toch elke x fijn om jouw verhalen te lezen! Wat maak je toch ontzettend veel mee!
Hier is alles zo vanzelfsprekend. Dat we na onweer gewoon stroom hebben.....en warm water als je warm water wenst. Ik weet zeker dat alle kleine dingen die jij daar doet voor een grootst effect heeft in hun hartjes.
Wat gaaf nog even naar Kaapstad! Geniet nog even......jeetje nog maar 2 weken! En vergeet niet je hele neus in te smeren..... XXX
10 februari 2014 11:22 | Door: Herma
Hè lieverd, kleine plekjes vergeten, kunnen grote gevolgen hebben. Net als een onweersbui of een lekkende vriezer! Wat een groot compliment voor je, dat ze zo blij zijn met jou! Neem dat maar lekker in je op! Gaaf hoor, nog naar Kaapstad en dan zit het er bijna op! Blijf nog even genieten en knuffels uitdelen nu het nog kan. Veel plezier en een dikke kus, Herma
10 februari 2014 23:51 | Door: jeff
another great story !
Super leuke foto's ook!
Kusssss
11 februari 2014 14:24 | Door: Rina
Wat een belevenissen weer.
Moest een beetje denken aan de quote die ik ooit las:
To the world you may be one person
To one person you may be the world
Dat is iets moois maar soms ook even slikken als je bedenkt dat je weer weggaat.
Superfijn dat ze zo blij met je zijn. Dat is een goede boost :-)
Heel veel plezier in Kaapstad... Je moeder vertelde het al! Supertof om ook nog mee te maken! En dan binnenkort hier alle mensen die je gemist hebben weer in je armen sluiten. Dat moet vast uiteindelijk ook weer goed voelen.
Heel veel plezier in je laatste weken en sterkte met het afscheid nemen van alles en iedereen daar.
11 februari 2014 16:38 | Door: gea
Heey Marloes
Leuk weer even je belevenissen te lezen.
Heel veel plezier de laatste weken, geniet er nog maar even van.
Groetjes Gea
13 februari 2014 08:49 | Door: Wil
Hallo Marloes, Ik heb met veel plezier al je reisverslagen mogen lezen.
Geniet van je laatste week!
Groet van Wil
14 februari 2014 18:14 | Door: Sudha
Lieve Marloes,
Mijn excuses voor de veel te late reactie. Ik snap nu wat je bedoelt met hoe druk het vierde jaar is. Ik denk echt vaak aan je en vandaag dacht ik, ik ga nu gewoon de tijd maken om jouw hele blog te lezen! Ik ben heel blij dat ik dat heb gedaan, want wat een prachtige reisverhalen!
Wat heb je toch veel ervaring opgedaan. Ik vond het vooral indrukwekkend om die eerste paar verhalen te lezen, omdat je daarin zo goed de verschillen tussen de gewoonten in Nederland en Zuid- Afrika beschrijft. Je schrijven is sowieso erg prettig, als lezer kon ik alles goed volgen! Je project is echt gaaf en ik vind het erg bijzonder dat je ook bij andere projecten bent gaan kijken. Vreselijk om te lezen dat er niets met die trauma's en problematiek van de kinderen wordt gedaan, alsof het niet bestaat! Wat dat betreft is de hulpverlening in Nederland best ver en gericht op individuele behandelingen. Aan de andere kant vind ik het juist mooi dat de kinderen zich richten op de positieve en leuke dingen in het leven, voor zover dat kan tenminste. Na het lezen van elk verhaal, besefte ik mij hoeveel jij hebt kunnen bijdragen aan het leven van die kinderen daar. Je hebt zeker wat kunnen betekenen Marloes! Prachtig om te lezen dat ze zo gelukkig kunnen zijn met zo weinig. De foto's van die kids en die foto's van die kids samen met jou, zijn echt way too cute!!!
Ik had ook verwacht dat je veel meegekregen zou hebben van het overlijden van Mandela, moest toen ook aan je denken. Wel gaaf dat je de verfilming van zijn leven daar hebt gezien. Gelukkig heb je naast het harde werken bij het project, ook tijd om leuke uitjes/trips te maken. Logisch dat je daar een dubbel gevoel bij hebt, maar je bent gezegend met een goed leven in Nederland en hebt daardoor juist wat terug kunnen doen voor de mensen daar.
Geniet vooral van je laatste twee weken & ik hoop je in Nederland gezond, gelukkig en natuurlijk gebruind aan te treffen! :)
Liefs,
Sudha
15 februari 2014 02:08 | Door: Len en Guus
Hoi Rolootje!
Zit ik hier op Curaçao jouw verslag uit Zuid Afrika te lezen. Hoe mooi is dat !
Het blijft een plezier om jou in je verslagen te volgen. En dan die leuke foto's erbij. Zeker ook die waar de kinderen bij op staan. Wat zijn ze nog tevreden met kleine dingen en niet te vergeten alle liefde, aandacht en knuffels die ze van jullie krijgen. Heel veel plezier in Kaapstad. Geniet nog maar. Volgens mij zal het afscheid straks van de kinderen een beetje moeilijk worden , maar in Nederland wachten ook mensen die jou in de armen willen sluiten. Nog hele fijne dagen. Ik zal af en toe aan je denken. Veel liefs van ons.